19 november 2021, 10 tot 12 uur

Workshop persberichten schrijven

Het schrijven van een goed persbericht is een kunst. Hoe bepaal je wat nieuws is, naar welke journalisten stuur je je bericht, en bovenal: hoe zorg je dat het gelezen wordt? Ik heb inmiddels tientallen ondernemers en organisaties geholpen met het schrijven van een toegankelijk en goed leesbaar persbericht over uiteenlopende onderwerpen. 
 
Je kunt het schrijven van persberichten uitbesteden, maar het heeft voordelen als je het zelf kan. Daarom geef ik op 19 november weer een online workshop over het schrijven van een goed persbericht. In een ochtend neem ik je mee in de theorie en vooral de praktijk van het schrijven van een prikkelend persbericht, zodat je daarna direct aan de slag kunt. 
Ik leer je hoe je ervoor zorgt dat je persbericht niet in de prullenbak belandt, en vooral hoe je een journalist ervan overtuigt dat jouw nieuws, project of initiatief de moeite waard is om over te schrijven. 
 
Het is vooral een praktische workshop. Aan de hand van tientallen voorbeelden uit de praktijk deel ik mijn beste tips en tricks met je, zodat je met vertrouwen aan de slag kunt met je persbericht. Onderdeel van deze workshop is een praktijkopdracht, waarbij je voorafgaand aan de workshop alvast een (concept) persbericht schrijft. Dat bespreken we gezamenlijk, zodat ik je direct feedback en advies kan geven en je na deze workshop goed op weg bent.

Praktische zaken: 

Datum cursus: 19 november 2021

Tijdstip: 10 tot 12 uur

Kosten: 99 euro, ex btw

Maximaal 10 deelnemers

Hoe schrijf ik me in? 

  • Stuur een mailtje naar contact@christeldon.nl
  • Je ontvangt een bevestigingsmail met daarin de factuur
  • Na betaling krijg je een uitnodiging voor Teams toegestuurd waardoor je 19 november mee kunt doen
  • Je krijgt ook een huiswerkopdracht (‘schrijf een concept persbericht’) die we tijdens de workshop plenair bespreken. Inleverdatum: 12 november