Kranten, bladen | Radio | Dagvoorzitter

Journalistiek

over leven, werk en technologie

Als freelancejournalist schrijf ik artikelen over onderwerpen die me aan het hart gaan, onder meer voor NRC, FD en landelijke (vak)bladen. Mijn focus ligt op verhalen over leven, werk en technologie. Dat klinkt breed, máár er is een rode draad. Ik probeer in ieder verhaal dat ik maak iets nieuws te ontdekken over mensen en hun drijfveren. Hoe je overleeft als je wordt getroffen door het noodlot, maar ook wat onze steeds nauwere samenwerking met allerlei technologie betekent voor ons menszijn en leven op aarde.  

 

Dus onderzoek ik de ene keer wat het betekent om als kind een doodzieke ouder te hebben of waarom onze identiteit uit meer bestaat dan alleen een baan, en de andere keer over hoe e-health zich in Nederland ontwikkelt of hoe bedrijven via de mail hun werknemers in de gaten kunnen houden. 

3690551-200

 Je kunt mij ook weleens horen op Radio 1, waar ik graag vertel over de verhalen die me bezighouden. Hoeveel puin er eigenlijk door de ruimte zweeft bijvoorbeeld en wat daaraan gedaan wordt, of hoe het werkt als je bij een algoritme solliciteert, en hoe het verzorgingstehuis van de toekomst eruit gaat zien. Onder Portfolio vind je meer voorbeelden van mijn journalistieke werk. 

 

Naast artikelen die in een relatief korte periode te maken zijn, stort ik me ook graag op onderwerpen die meer uithoudingsvermogen vragen. Zo interviewde ik voor NRC Handelsblad de 96-jarige Conny over haar oorlogsverleden, iets waar ze tot op dat moment een leven lang over had gezwegen. 


Cannabis website

Voor Vrij Nederland volgde ik een half jaar lang twee patiënten, zie foto links, die hun heil zochten in de wereld van de medicinale cannabis. En voor De Volkskrant maakte ik met Gabriella Ader een reportage over wat de Belgische euthanasiewet in de praktijk betekent voor Vlaamse terminaal zieke kinderen.  

 

1972879-200

Naast schrijven sta ik net zo graag op een podium om mensen met een goed verhaal het hemd van het lijf te vragen. Zoals op de foto hierboven op het Tech Assessment Event in de Jaarbeurs in Utrecht. Interviewen doe ik overigens ook als de camera draait. Ben je dus op zoek naar een dagvoorzitter of interviewer die op een fijne, scherpe manier de essentie van een gesprek boven tafel krijgt, dan ben bij mij aan het juiste adres.